Hírek


Beavatkozások a múlt héten

2022-01-25 08:54:44

A megyei önkéntes és önkormányzati tűzoltók számos esetben avatkoztak be a múlt héten. Válogatás következik.

Hétfőn kora délután érte el Győr-Moson-Sopron megyét a viharos szél, ötvenöt esetben riasztották megyeszerte a tűzoltókat a szél okozta károkhoz. Legtöbbször kidőlt fákhoz, lehasadt ágakhoz riasztották az egységeket. Győrben, Jánossomorján, Ikrényben, Mosonmagyaróváron, Csornán és Bogyoszlón tarolt az erős szél. Sopronban a Móricz Zsigmond úton és a Bánfalvi úton tetőn meglazult és lepotyogó cserepekhez riasztották a tűzoltókat. Győrben két helyen leszakadt jelzőlámpa miatt vonultak, több településen a leszakadó ágak villanyvezetéket szakítottak le, tetők bádoglemezeit, cserepeket is meglazította a szél. Az 1-es számú főút győri szakaszán egy személyautó, a mosonmagyaróvári szakaszon egy teherautó hajtott az útra dőlt fáknak. A beavatkozások során a hivatásos tűzoltók munkáját az önkéntes tűzoltó egyesületek is segítették, összesen harmincöt jármű és több mint százötven tűzoltó számolta fel a viharkárokat Győr-Moson- Sopron megyében, a munkák a késő esti órákig tartottak.

Szerdán fertőszentmiklóson pinca gyulladt ki, az esethez a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók, valamint kapuvári, soproni és sopronkövesdi hivatásosok érkeztek. A tüzet sikeresen eloltották, személyi sérülés szerencsére nem történt.

Sokorópátkán egy családi ház kéményének belsejében a lerakodott korom égett kedden. A helyszínre 2 gépjárművel és 12 fővel vonult a Győrszemere ÖTE. Kiérkezés után a győri hivatásos egységekkel együtt szakfelszerelések segítségével a kémény tisztítását elvégeztük. A tűz a kéményből nem terjedt tovább. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Vissza