Múlt heti beavatkozások

2022-01-19 08:25:50

A múlt héten a megyei önkéntes tűzoltók számos helyen avatkoztak be: összefoglaló.

Lesodródott az útról egy autó hétfőn délelőtt Kimle közelében. A balesethez a lébényi és a mosonmagyaróvári hivatásos, valamint a kimlei önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. A mentők két embert kórházba szállítottak.

Csütörtökön délután negyed négy után riasztották a tűzoltókat a Győr-Moson-Sopron megyei Osli településre, ahol kigyulladt a Fő utca egyik családi háza. Az osli önkéntes tűzoltók mellett Csornáról és Kapuvárról érkeztek hivatásos egységek négy technikai eszközzel. A százhetven négyzetméteres épület egyik helyisége égett, az oltás során egy embert találtak a tűzoltók, akinek az életén a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már segíteni. A katasztrófavédelem a tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálja.

Egy kisteherautó és egy személykocsi karambolozott hétfőn délután Répcevisen, a Devich utcában. A kisteherautó vezetője megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A csepregi önkormányzati, a zsirai, peresznyei és répcevisi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Szerdán délután érkezett a jelzés, mely szerint Fertőrákoson, a Fő utcáról a Tábor utca irányába bekanyarodó, mezőgazdasági gépet szállító tehergépjármű sofőrje figyelmen hagyta az úttest felett keresztben átlógó légvezetékeket és többet közülük letépett. Az esethez a fertőrákosi önkormányzati, és a soproni hivatásos tűzoltók vonultak.