Hírek


Tűz Halásziban. gázszivárgás Koroncón, karambol Győrszemere közelében

2019-11-07 08:57:30

A múlt heti beavatkozások közül a koroncói, a győrszemerei és a halászi önkéntes tűzoltók munkáiról számolunk be.

Tűz Halásziban

Tűz keletkezett egy családi házban, Halásziban, az Arany János utcában, október 30-án. Az épület tetőszerkezete kapott lángra, a tűz átterjedt a ház belsejére is, ahol bútorok és fa részek égnek. A tűzesethez a győri, mosonmagyaróvári, lébényi hivatásos és a halászi önkéntes tűzoltók vonultak. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Az egységek négy vízsugárral folyamatosan oltják a lángokat.

 

Gázszivárgás Koroncón

Ásás közben megrongáltak egy gázvezetéket Koroncón, a Téti utcában, november 1-jén. A káresethez győri hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység a rendőrség segítségével kiürítette az ötven méteres sugarú körben lévő lakóházakat, majd elszorította a vezetéket és megszüntette a gázszivárgást. Összesen tíz ember volt kénytelen ideiglenesen elhagyni az otthonát. A munkálatokat a koroncói önkéntes tűzoltók is segítették.

 

Karambol Győrszemere közelében

Összeütközött két személyautó a 83-as főúton, Győrszemere közelében október 28-án. Az egyik gépkocsi a tetejére borult, a másik az árokba sodródott. Egy ember beszorult az egyik járműbe. Őt a műszaki mentést végző győri hivatásos és győrszemerei önkéntes tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd átadták a mentőknek. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

 

 

Vissza