Hírek


Beavatkozások a múlt héten

2019-03-05 09:36:05

A győrújbaráti, a győrszemerei, az iváni és az ásványrárói önkéntes tűzoltók vonultak a múlt héten különféle tűzesetekhez.

Nádastűz Győrújbarátnál

Február 28-án érkezett a riasztás: a győrújbaráti horgásztó közelében ég a nádas. A győrújbaráti önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. A hirtelen feltámadt szélben nagyon gyorsan terjedt a tűz, pillanatok alatt a lángok martalékává vált a nádas. Az oltást nehezítette, hogy egy lápos területről lévén szó csak gyalogosan lehetett megközelíteni a helyszínt.

Az oltást D, és H sugarak segítségével végezték el az egységek.

A helyszínre érkeztek még a csornai, pannonhalmi és pápai hivatásos tűzoltók mellett a győrszemerei önkéntesek is. Az egységek a tüzet sikeresen körülhatárolták, eloltották.

Fotó, tudósítás: Győrújbarát ÖTE


Vegetációtűz Ivánban

Február 25-én Ivánon, az Árpád utcában egy családi ház kertjében, száraz fű, gallyak égtek. A kapuvári hivatásos tűzoltók mellett a répcelaki önkormányzati, a répcelaki önkéntes, valamint az iváni önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre.

Fotó, tudósítás: Iván ÖTE / Facebook

 

Vegetációtűz Ásványrárón

Február 28-án az ásványrárói önkéntes tűzoltók kaptak riasztást, hogy az ásványrárói szivattyúházzal szemben avar, fa ég. Az egyesület 4 fővel vonult a helyszínre. Riasztották még a lébényi hivatásos egységet is. A nagy szél ellenére sikerült megfékezni a tüzet, 2 "D" sugárral és kéziszerszámokkal.

Fotó, tudósítás: Ásványráró ÖTE / Facebook

 

Vissza